Brannvern for barn

Kristiansandsregionen brann og redning er en del av den nasjonale storsatsingen på brannvernopplæring for barn i barnehagen. Brannbamsen Bjørnis har fått dette viktige oppdraget. Målet er å gi barna grunnleggende kunnskap og holdninger de har med seg resten av livet.

Bjørnis står for det nasjonale pedagogiske opplegget om brannvern for barn i barnehagen her til lands. Materiellet har på kort tid blitt svært populært! Her kan du lese mer om Bjørnis i barnehagen og få tips til gjennomføring av brannvernopplæring.

Totalpakken

I totalpakken får dere både flipover, Bjørnis-ryggsekk, Bjørnisbamse og permen "Brannvernboka" samlet, levert i en praktisk oppbevaringskoffert. Flipoveren er i A2-format med 10 ulike temaplansjer. Den ene siden viser et stort bilde der Bjørnis illustrerer et tema, mens baksiden gir hjelp og instruksjoner til den voksne som holder opplæringen. Hvert tema har tre vippekort som forsterker læringen. Totalpakken bestilles i nettbutikken.

Brannvernpakken

La barna ta med Bjørnis hjem! Brannvernpakken for barnehager består av en ryggsekk, en Bjørnisbamse og permen "Brannvernboka”. Opplegget er laget med tanke på at barn kan få låne med seg Bjørnis hjem etter tur. I permen er det nyttig informasjon til foreldre, og en enkel sjekkliste barn og foreldre kan gå gjennom sammen. I tillegg har permen “blogg”-ark, der man kan skrive kort om hva Bjørnis har fått oppleve på hjemmebesøk. Og selvsagt får barna Bjørnisdiplom som takk for besøket og brannvernsjekken. Brannvernpakken bestilles i nettbutikken.

Brannvernuka 

Uke 38 arrangeres nasjonal brannvernuke i hele Norge i samarbeid med DSB og Brannvernforeningen. Kristiansandsregionenn brann og redning inviterer denne uka førskolebarn i regionen til å besøke våre stasjoner (Kristiansand, Lillesand, Vennesla og Søgne) på bestemte dager. Det blir et spennende, lærerikt og brannforebyggende opplegg på stasjonene med ulike aktiviteter og poster, og kanskje kommer Brannbamsen Bjørnis? Informasjon og påmelding om brannvernuka blir sendt ut til barnehager i regionen i god tid før brannvernuka.  

Åpen brannstasjon 

Åpen brannstasjon er en avslutning på brannvernuka og arrangeres alltid lørdagen i uke 38. Da åpner vi våre brannstasjoner for alle som ønsker å komme innom. Det blir aktiviteter, konkurranser, mulighet for å se på brannbiler og utstyr, og kanskje kommer også Bjørnis? Åpen brannstasjon er et gratis arrangement og åpent for alle. Nærmere informasjon kommer i våre kanaler når dagen nærmer seg. 

Bjørnis har gode tids til brannøvelse
Bjørnis har gode tids til brannøvelse
Brannvernopplæring med Bjørnis