07. september 2020

Åpen brannstasjon blir digital i år

Hver høst arrangerer vi Brannvernuka, noe som normalt sett innebærer Åpen brannstasjon. Denne høsten må vi dessverre holde portene lukket grunnet koronasituasjonen, men vi har flere spennende og lærerike aktiviteter for barna.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Det er fint med en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen. Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge.

"All erfaring viser at det nytter å øve"

Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte hadde trent på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser på arbeidsplasser, i barnehager, skoler, institusjoner og ute i de tusen hjem.

Åpen brannstasjon - på digitalt vis
Det blir dessverre ikke åpen brannstasjon i år, men lørdag 19. september kl. 11:00 kan du være med Bjørnis rundt på flere brannstasjoner i Norge der vi får se brannbiler, Bjørnisdans, konkurranser og masse annen moro. Se livesendingen direkte på Facebook eller YouTube

Barnas Brannquiz - ut på tur, aldri sur
Svar riktig på brannforebyggende spørsmål i Barnas Brannquiz og bli med i trekningen av mange flotte premier. Quizen er også tilgjengelig som et rebusløp hele uke 38 på flere steder i Agder, se oversikt nedenfor. Ta med familien på tur og finn postene som vi har hengt opp. Quizen starter lørdag 12. september og avsluttes søndag 20. september. Vinnerne blir kontaktet.

Brannvesenets Rebusløp

Kristiansand:
- Jegersberg
- Baneheia

Vennesla:
- Smååsane

Lillesand:
- Holta

Søgne
- Kvernhusvannet